یک منبع امنیتی در اسرائیل، هشدار پلیس تایلند در مورد سوءقصد عوامل جمهوری اسلامی به جان شهروندان اسرائیلی مقیم این کشور را تایید کرد.
اسکای نیوز عربی به نقل از کانال ۱۲ اسرائیل نوشت که دفتر بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل به نمایندگی از سرویس اطلاعاتی و فرماندهی امنیت ملی اعلام کرد: «طی ماههای اخیر چندین رویداد در تایلند در ارتباط با اسرائیل رخ داده است و نیروهای امنیتی دو کشور با همکاری و مشارکت برای خنثی کردن این سوءقصدها تلاش میکنند.»
بر مبنای این گزارش، در حال حاضر سطح هشدار برای سفر شهروندان اسرائیلی به تایلند تغییر نمیکند اما با توجه به اطلاعات اخیر و نگرانیهای فزاینده از احتمال آسیب دیدن اسرائیلیها و یهودیان در تایلند، شورای امنیت ملی اسرائیل با ارسال پیامی به مردم، خواستار افزایش سطح هوشیاری برای سفر به این کشور شد.
در بیانیه دفتر نخستوزیر اسرائیل آمده است: «از حمله هفتم اکتبر حماس به اسرائیل و شروع جنگ، تلاش جمهوری اسلامی و عواملش برای حمله به اهداف اسرائیلی و یهودی در سراسر جهان افزایش یافته است.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
دفتر بنیامین نتانیاهو تاکید کرد که نیروهای امنیتی اسرائیل به همکاری با شرکای خود در جهان برای حفظ امنیت اسرائیلیها و یهودیان ادامه میدهند.
سوءقصد عواکل جمهوری اسلامی به اسرائیلیها در تایلند که یکی از مقاصد محبوب گردشگری برای شهروندان این کشور محسوب میشود، تازگی ندارد و پیش از این نیز رخ داده است؛ از جمله خرداد ۱۴۰۱ که یکی از مقامهای امنیتی تایلند فاش کرد، دستور محرمانهای به پلیس سراسر این کشور صادر شده است که مراقب جاسوسان ایرانی در منطقه باشند.
طبق اطلاعاتی که این منبع امنیتی در همان زمان به رسانههای تایلندی داد، دستور آمادهباش پلیس تایلند پس از آن صادر شد که قاسم صابری گیلچالان با پاسپورت جعلی بلغاری وارد این کشور شد. سابقه دستگیری این فرد در اندونزی، مدارک جعلی، فهرستی از نامهای مسلمانان تایلندی، پولهای نقدی که این فرد به همراه داشت به علاوه مجموعهای از بررسیهای دیگر نشان میداد گیلچالان جاسوسی از ایران است.
پس از بازجویی بیشتر نیز گیلچالان به پلیس گفت که چندین بار از سوی یک دیپلمات سابق ایرانی در مالزی به او ماموریت داده شد که هم در آن کشور و هم در اندونزی به عنوان جاسوس عمل کند. این مرد همچنین شرکتی را در بالی راهاندازی کرده بود که به عنوان یک پایگاه امن برای انجام عملیات مخفی خود از آن استفاده میکرد.
افشاگری گیلچالان در میان چندین کشور که درباره عملیات جاسوسی ایران نگرانند، جنجال زیادی ایجاد کرد؛ به خصوص که فاش شد گیلچالان و یک دیپلمات سابق ایرانی چندین بار به تایلند رفتند و با مسلمانان شیعه برجسته تایلندی که روابط نزدیکی با ایران دارند ملاقات کردند.
در همان زمان منابع امنیتی بانکوک هشدار دادند که ممکن است جاسوسان ایرانی دیگری نیز با استفاده از گذرنامههای جعلی در عملیات مخفیانه در تایلند شرکت کنند و برخی از تایلندیها نیز با دریافت کمکهای مالی یا انواع دیگر حمایتها مظنون به جاسوسی باشند.
نیروهای امنیتی تایلند، پیش از آن نیز سه ایرانی را که در بمبگذاری سال ۲۰۱۲ در این کشور دست داشتند، دستگیر کرده بودند اما آذرماه ۱۳۹۹ دو تن از آنان به نامهای مسعود صداقتزاده و سعید مرادی با کایلی مور گیلبرت، شهروند استرالیایی-بریتانیایی زندانی در ایران مبادله شدند و فرد سوم به نام محمد خزایی نیز در مرداد همان سال عفو سلطنتی دریافت کرد. پس از آزادی این افراد، رسانههای حکومتی ایران ادعا کردند که آنها «تاجر و شهروند» بودند و با «اتهامهای واهی» در تایلند زندانی شده بودند.
مقامهای رسمی تایلند تایید کردهاند بمبگذاری بانکوک که روز چهاردهم فوریه ۲۰۱۲ اتفاق افتاد، اقدامی بود که شبکهای از عوامل ایرانی علیه دیپلماتهای اسرائیلی برنامهریزی کرده بودند.
این انفجارها یک روز پس از حمله به دیپلماتهای اسرائیلی در تفلیس گرجستان و دهلی نو به وقوع پیوست. اسرائیل در مورد این انفجارها گفت که جمهوری اسلامی را مسئول این حملهها میداند اما جمهوری اسلامی مدعی شد که هیچ ارتباطی با این بمبگذاریها ندارد. با این حال، تحقیقات مقامات تایلندی و همکاری با سرویسهای اطلاعاتی دیگر کشورها منجر به این نتیجهگیری شد که این شبکه را عوامل وابسته به حکومت ایران هدایت کردهاند.
طی سالهای اخیر نهادهای امنیتی برخی دیگر از کشورها از جمله قبرس، ترکیه، فرانسه، آلبانی و یونان، تلاشهای عوامل مرتبط با جمهوری اسلامی برای سوءقصد به شهروندان اسرائیلی مقیم این کشورها را افشا کردند. تهران با استفاده از ماموران و گروههای دستنشاندهای مانند حزبالله این طرحها را عملیاتی میکند.